دزدی و اعتیاد: برخورد صحیح با دزدی معتادان برای تامین مواد مخدر

دزدی و اعتیاد

 

اگرچه فهمیدن موضوع دزدی یکی از عزیزانتان می‌تواند روحیه‌تان را تخریب کند، اما این موقعیت می‌تواند این فرصت را به شما بدهد که یک بار و برای همیشه به معضل اعتیاد بپردازید. در نهایت، این موضوع می‌تواند نقطه‌ی شروعی برای کمک به فردی باشد که فکر می‌کنید نیاز به درمان و یک برنامه‌ی توانبخشی دارد. دزدی (از دزدی از دوستان و خانواده  گرفته تا دزدی از فروشگاه‌ها یا حتی کارهای بزرگ‌تر و غیرقانونی) یکی از عوارض بسیار شایع از اعتیاد به مواد مخدر است. مواجه با این مسئله به شما این هشدار را می‌دهد که فرد نزدیک، فرزند یا دوست عزیز شما وابستگی شدید و همیشگی به مواد مخدر پیدا کرده است.

کمک کردن به فرد معتاد معمولاً به معنای یافتن یک برنامه درمانی ترک اعتیاد برای او می‌باشد. برنامه‌های درمانی متعدد و مختلفی وجود دارند و بهترین انتخاب بستگی به نیازها و شرایط فرد معتاد دارد. در برنامه‌های درمانی به همراه بستری، بیمار یا همان فرد معتاد باید در مدت درمان در همان مرکز ترک اعتیاد بستری شود و خدماتی را مانند درمان‌های انفرادی، مشاوره‌های گروهی، مراقبت‌های پزشکی و برنامه‌های بعد از درمان دریافت کند. اگر فرد معتاد نزدیک به شما، برای خرج اعتیادش از شما دزدی کرده است، ممکن است اعتیاد او آن‌قدر شدید شده که نیاز به درمان با بستری داشته باشد که در آنجا از همه‌ی محرک‌ها و وسوسه‌هایی برای مصرف مجدد مواد مخدر دور خواهد بود.

کلینیک ترک اعتیاد دکتر استکی با بهره‌گیری از سال‌ها تجربه و تخصص در زمینه درمان و مشاوره اعتیاد آماده ارائه کمک به شما می‌باشد. لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره ما تماس حاصل فرمایید.

 

دزدی: یک عملکرد شایع و نشانه‌ی اعتیاد به مواد مخدر


دزدیاین قضیه در دنیای اعتیاد و مصرف مواد مخدر امر نادری نیست. افرادی که سال‌ها یا حتی در تمام زندگی به آن‌ها اعتماد داشتید، ممکن است برای مصرف بعدی‌شان از شما دزدی کنند. اعتیاد روندی تدریجی است اما مطمئناً دوست معتاد و یا عزیزتان را تغییر می‌دهد و او را برای شما به یک غریبه تبدیل خواهد کرد. افرادی که دچار اعتیاد به مواد مخدر هستند، اغلب سابقه‌ی جرائمی مرتبط با مصرف دارو یا حمل مواد دارند. این افراد ممکن است دست به جرائمی از جمله موارد زیر بزنند:
• دزدی از خانه
• خرید مواد مخدر
• جعل
• سرقت
• گرفتن اجناس سرقت شده
برخی از دیگر علائم اعتیاد به مواد مخدر عبارت‌اند از:
• ناتوانی در کنترل یا قطع مصرف مواد مخدر
• صرف مدت زمان بسیار زیادی برای پیدا کردن و مصرف مواد مخدر و همچنین بهبودی از عوارض مصرف مواد.
• هوس کردن و وسوسه‌ی مداوم برای مصرف مواد
• ناتوانی در انجام مسئولیت‌های خود در خانه، مدرسه یا محل کار
• مشکلات اجتماعی و بین فردی ناشی از مصرف مواد مخدر
• کارهای ذوقی که فرد قبلاً از انجام آن‌ها لذت می‌برد، دیگر به خاطر اعتیاد کنار گذاشته شده‌اند.

دزدی افراد معتاد به چه صورت است؟


دزدی افراد معتاد به چه صورت استدر برخی موارد، ارتکاب دزدی به موازات افزایش وسواس به مواد مخدر صورت می‌گیرد. وقتی که تجارب اتفاقی فرد او را به سمت اعتیاد کامل به مواد مخدر سوق می‌دهند، نیاز به گرفتن مواد مخدر و مصرف آن‌ها، به اولین اولویت او در زندگی تبدیل می‌شود. فرد دیگر مانند قبل رفتار نمی‌کند و برای گرفتن مواد بیشتر دست به هر کاری خواهد زد ، حتی اگر به معنای دزدی از دوستان و خانواده باشد.
آمارها نشان می‌دهند که افرادی که مرتکب دزدی یا جنایتی شده‌اند، خود گزارش کرده‌اند که تحت تأثیر مصرف مواد مخدر بوده‌اند. البته اگر همه‌ی افرادی را که به‌طور مدارم مواد مصرف می‌کنند در این گزارش‌ها شامل کنیم (نه فقط کسانی که خود مصرف موادشان را گزارش کرده‌اند)، بنابراین تعداد جرائم مرتبط با مصرف مواد مخدر تا حد زیادی افزایش خواهد یافت، به این صورت که:
• حدود ۶۳% از موارد دستگیری جیب‌بری در رابطه با مصرف مواد مخدر هستند.
• بیش از ۵۰% از موارد دستگیری دزدی از منازل و دستبرد همراه با آزار و تهدید با مصرف مواد مخدر ارتباط دارند.
• حدود ۶۸% از موارد سرقت خودرو و وسایل موتوری در رابطه با مصرف مواد مخدر هستند.

بهانه‌هایی که دزدها ممکن است برای کارشان داشته باشند


بهانه‌هایی که دزدها ممکن است برای کارشان داشته باشندافرادی که در حین ارتکاب دزدی دستگیر می‌شوند ممکن است برای اجتناب از عکس‌العمل‌ها یا طردشدن و برای آزادی شان در جرائم بعدی کارشان را با گفتن جملاتی دروغین طفره برود، از جمله:
• “فراموش کردم که از شما بپرسم.”
• “تو گفتی که میتونم این رو بردارم. یادت نمیاد؟”
• “این پول رو فقط برای چند روز میخوام. فکر کردم که از نظر تو مشکلی نداره.”
• “من این رو بهت برمیگردونم.”
• ” من هم به تو اجازه میدم که اگربه پول احتیاج داشتی از من بگیری.”

وقتی از شما دزدی می شود، چه کاری می‌توانید انجام دهید؟


اگر فرد نزدیک و عزیز شما برای خرید مواد موردنیاز خود از شما دزدی کرده است، این‌گونه نیست که کاری از دستتان برنیاید. اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای کمک به دوست یا عضو خانواده‌تان انجام دهید تا زندگی‌اش را تغییر دهد. به‌علاوه راهه‌ای متعددی وجود دارد که می‌توانید در این اوقات برای محافظت از خود انجام دهید.

به دوست و عزیزتان کمک کنید
در شرایطی که دوست یا عضو خانواده‌تان برای خرید مواد مخدر از شما دزدی کرده است، بجای برخورد فیزیکی و طرد کردن او، از این فرصت استفاده کنید و به او کمک کنید. به خاطر داشته باشید که اعتیاد به مواد مخدر رفته‌رفته به یک وسواس و ضعف تبدیل می‌شود. شما این شانس را دارید که فرد نزدیک و عزیزتان قدردان این عشق و نگرانی‌تان خواهد بود.
سؤالات خود را اینجا بپرسید.

کی و چگونه به فرد معتاد نزدیک شوید و با او گفتگو کنید؟


کی و چگونه به فرد معتاد نزدیک شوید و با او گفتگو کنیدبهترین زمان برای نزدیک شدن به یک فرد معتاد زمانی ست که او می‌خواهد دست از مصرف مواد بکشد. این به آن معناست که آن فرد مشکل خود را پذیرفته و تمایل به ترک دارد. گاهی اوقات اطلاع از اینکه مصرف مواد به قدری پیچیده شده که غیر قابل کنترل شده است، نیمی از راه کمک به فرد معتاد است. سعی کنید هنگامی که دوست یا عضو خانواده‌تان تحت تأثیر مصرف مواد است، از نزدیک شدن به او خودداری کنید. در این وضعیت، او در شرایطی نیست که بتوانید با او درباره‌ی مسائل و برنامه‌های جدی برای کمک به او صحبت کنید. همچنین ممکن است آن فرد بعد از آنکه اثرات مصرف مواد از سر او برود، حرف‌های شما را به خاطر نیاورد.

چگونه با دوست و فرد عزیز معتادتان ارتباط برقرار کنید؟


چگونه با دوست و فرد عزیز معتادتان ارتباط برقرار کنیبسته به نحوه‌ی برقراری ارتباط شما با دوست یا فرد عزیزتان، ممکن است با واکنش مثبت یا واکنش تدافعی او مواجه شوید. برای اینکه احتمال واکنش تأییدی او را افزایش دهید، بهتر است با او به نحوی مهربانانه و بدون قضاوت صحبت کنید.
عشق و نگرانی‌تان را برای او ابزار کنید و از به کار بردن زبانی سرزنش آمیز خودداری کنید. بسیاری از افرادی که دچار اعتیاد هستند، به خاطر شرایطی که دارند بسیار احساس شرم و تقصیر می‌کنند. سرزنش کردن آن‌ها فقط این احساسات منفی را در آن‌ها تشدید می‌کند. همچنین باید از رفتار مقابله‌ای پرهیز کنید زیرا می‌تواند باعث شود که ان فرد معتاد رفتاری تدافعی از خود بروز دهد یا از آن وضعیت فرار کند و هر دوی این موارد می‌توانند تأثیری مخالف با هدف مورد نظر از درمان داشته باشند. بهترین گفتگو زمانی است که شما از در یاری و تشویق (لینک به مقاله تشویق معتاد به ترک) وارد شوید، به او قول دهید که در طول دوره‌ی بهبودی با شرکت در گروه‌های حمایتی، خانواده درمانی، یا برنامه‌های دوازده قدمی او را حمایت می‌کنید. پس خلاصه اینکه:
• با مهربانی با او صحبت کنید.
• عشق و نگرانی‌تان را به او ابزار کنید.
• از در همیاری، تشویق و حمایت با او وارد گپ و گفتگو شوید.
• در هنگام برقراری ارتباط با او رفتار قضاوتی نداشته باشید.
• با زبان سرزنش‌آمیز با او صحبت نکنید.
• با رفتار مقابله‌ای با او برخورد نکنید.

چه زمانی باید از قدرت قانون برای مواجه با این رفتار استفاده کرد؟


متوسل شدن به قدرت قانون درحالی که فردی که از شما دزدی کرده است کسی از عزیزانتان باشد، کار بسیار سختی است؛ اما مواردی ممکن است وجود داشته باشد که این اقدامات ضروری هستند. به خاطر داشته باشید که باید از خودتان در برابر این رفتارها مراقبت کنید و هر چیزی که بیشتر به نفع شماست را انجام دهید، حتی اگر دشوار و دردناک باشد. اگر فرد نزدیکتان را در حال زیر و رو کردن کیف پول و کیف دستی‌تان ببیند یا در حال دزدی کردن از پولی که در جایی از خانه نگه داشته‌اید، شاید نیازی به کمک گرفتن از قانون نباشد. در عوض، باید سعی کنید که در کار او مداخله کنید یا به‌طور صریح با او درباره‌ی شروع درمان صحبت کنید. البته اگر دوست یا فرد عزیزتان مرتکب جرمی بزرگ‌تر، مانند سرقت هویت یا کلاه‌برداری و جعل کارت اعتباری شده است، شاید بهتر باشد که به پلیس دراین‌باره گزارش دهید و اجازه دهید که قانون به این مسئله رسیدگی کند. دخالت دادن قانون ممکن است به نفع این فرد معتاد باشد و او را تحت یک درمان اجباری قرار دهند که می‌تواند تغییراتی را در زندگی او ایجاد کند.

از خودتان مراقبت کنید


از خودتان مراقبت کنیدهنگامی که سعی در کمک به عزیزتان دارد، باید به خاطر داشته باشید که در این پروسه مراقب خودتان نیز باشید. اگر مراقب سلامتی روحی و روانی و آسایش خود نباشید، میزان فایده‌ای که می‌توانید در طی فرایند بهبودی برای دوست یا عضو خانواده‌ی معتادتان داشته باشید، کمتر خواهد بود. در ادامه به چند راهکار اشاره می‌کنیم که می‌توانید برای ارتقای سطح آرامش، مثبت نگری و کاهش اضطراب و افسردگی‌تان انجام دهید:
• تمرینات یوگا انجام دهید.
• مدیتیش کنید.
• در برنامه‌های هنر درمانی و موسیقی درمانی شرکت کنید.
• ماساژ بگیرید.
• زمانی را برای خودتان و کارهای ذوقی‌تان در نظر بگیرید.
• با دوستان یا خانواده‌تان به بیرون بروید.
• در درمان‌های (مشاوره) انفرادی حضور یابید.
• به دنبال گروه‌های حمایتی برای دوست و عضو خانواده معتادتان بگردید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *